Това разказа пред в.„Труд" заместникът му Рушен Риза.

Доган събрал зам.-шефовете на партията часове след като в публичното пространство гръмна новината за оставката от ръководството на Касим Дал и за писмото му до структурите, в което отправи тежки обвинения към лидера - в изолиране на партията, лично облагодетелстване, предателство към актива.

Според присъствали на двучасовата среща Доган изразил съжаление, че се е стигнало дотук. Той обаче бил видимо спокоен.

В. "Стандарт" пояснява, че от следобед до късно вечерта в сряда Ахмед Доган е обсъждал ситуацията със своите заместници на тайна вечеря в дома си в Бояна. Той и най-приближените му са решили да не отговарят на отправените от колегата си обвинения с официална позиция или изказване.

Вероятно Доган ще проговори по темата през март - по време на предизборното "турне" из страната, което е планувал.

Следващия вторник ще заседава Централното оперативно бюро (ЦОБ), на което ще бъде изслушан Дал. ЦОБ няма право да изключва, но може да препоръча това на Централния съвет и на парламентарната група.

Касим Дал най-вероятно ще бъде изключен от ДПС и от парламентарната му група, пише междувременно в. "24 часа", като се позова на членове на партийното ръководство. Все още е под въпрос дали ще се пристъпи към изключване. Според запознати Доган не одобрявал много идеята, но активът настоявал.

Да правят каквото искат, коментира пред вестника Касим Дал, който вчера  дойде в парламента рано сутринта, стоя 5 минути в стаята на ДПС и напусна сградата. Някои от депутатите го подминали мълчаливо, но с други си стиснали ръцете.

Вчера основателите на партия ДПС в Ловешкия регион поискаха оставката на лидера й.

Най-сериозният удар по Доган дойде от представителите на партията му в Турция, пише в. "Стандарт". Председателят на изселническата организация Енвер Хатипоглу заявил твърдата си подкрепа за Дал.
"Постъпката на господин Дал е не жълта светлина, а направо червена, трябва да се огледаме от ръководството до структурите", призовал той. И допълнил: "Мълчанието на ДПС притеснява много хора, трябва де се обясни на електората. Да почакаме малко ехото да се върне. Хората ще бъдат на правилната страна".

Днес Областният съвет на ДПС в Разград се разграничи "от опитите за всяване на смут сред редиците" и заяви, че ще продължава да подкрепя политиките и действията на партийното ръководство, съобщи БТА.

Меджувременно лидерът на ДСБ Иван Костов обясни, че е очевидно, че Касим Дал се насочва към ГЕРБ.