Това става ясно от текста на съобщението на Министерството на финансите, цитирано от CNN.

В непубликуваната част на доклада има физически лица и компании, които не са посочени в публикуваната му част. Те може да са на по-ниско ниво в руската администрация и да нямат състояние непременно от над 1 милиард долара.

Междувременно стана известно, че в Конгреса на САЩ е проведен секретно съвещание, посветено на санкциите срещу Русия. Информацията за това идва от сенатор Бен Кардин.

Подробности за темите на обсъждане не се дават, но според сенатора, идеята е да се предприемат мерки, които да ограничат възможностите на Москва да продава оръжия на други държави. Официален представител на Държавния департамент уточни, че санкциите на САЩ ще засегнат не само включените в списъка руски компании и представители на властта, но и всички структури ,които правят бизнес с руснаците.

Според информация на РИА "Новости" самото приемане на закона, известен като CAATSA, вече е дало ефект и има достатъчно разтрогнати сделки на държави от целия свят, които са имали намерение да купят руска военна продукция. Става дума за няколко милиарда долара.

Рекс Тилърсън съобщи официално, че е изпратил писмо до всички американски дипломати в посолствата по света, в което ги ангажира да заявят на съответните правителства готовността на САЩ "ясно и решително да приложи закона и при откриване на сделки с Москва, определени като значителни, ще предприемем съответните мерки".