На председателя на Българската федерация по сумо Стоянов е повдигнато обвинение, че е ръководил организирана престъпна група за убийства, причиняване на телесни повреди и палежи.

Според прокуратурата бандата "Килърите" се е състояла от Стоянов, Костов и Попов, а в убийствата са участвали и Атмаджов и Стойчев.
Сумиста е обвинен и конкретно за организирането на три убийства - на дясната ръка на Христо Ковачки - бизнесмена Борислав Георгиев, великотърновския адвокат Петър Лупов и шуменския бизнесмен Румен Рачев, както и за нанасянето на две телесни повреди, организирането на два палежа и един взрив.

Бизнесменът от Велико Търново Георги Вълев е обвинен, че е поръчал на групата на Стоянов убийствата на Лупов и Рачев, за лихварство, незаконно притежание на боеприпаси, организиране на палеж, както и за това че е поръчал нанасянето на две телесни повреди.

Материалите по делото са събрани в 95 тома, разпитани са 121 свидетели и са изготвени експертизи от 31 вещи лица, добавят от прокуратурата.
И шестимата обвиняеми са с мярка за неотклонение "задържане под стража".

"Килърите" бяха обвиняеми и за убийствата на президента на ФК "Рилски спортист" Юри Галев и собственика на "Софийска баница" Александър Занев. Те обаче не са включени в този обвинителен акт. Засега не е ясно дали обвиненията са отпаднали или разследването по тях още не е приключило.
Дир.БГ не успя да се свърже с Окръжната прокуратура и с Окръжния съд в Шумен, за да дадат повече подробности.

Политически компромати са били искани от Сумиста, стана ясно преди време. Предлагаха ми да подпиша неща, които са страшни, каза Стоянов с уговорката, че никой няма да признае за това.