36-годишният софиянец бе обявен за общодържавно издирване преди повече от една година, като част от разследването срещу Златомир Иванов и неговата престъпна група, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов пред "Фокус".
По същото време полицията започна да търси и Мартин Станков-Рашо и Антон Савов-Мамата, които се смятат за един от най-близките на Баретата. Те все още не са открити.

Романски е арестуван в заведение в къмпинг "Арапя" към 23 часа от служители на Главна дирекция “Криминална полиция” и полицията в Бургас. Той е търсен по същото досъдебно производство, по което и Баретата - за организирана престъпна група, занимавала се с въоръжени грабежи, отвличания и убийства. Според оперативни данни Радо се е занимавал и с разпространение на наркотични вещества.

При задържането му у него са намерени подправени лични документи – лична карта и свидетелство за управление на МПС, за което е образувано досъдебно производство.

По информация на "Всеки ден" и news.bg Романски е зет на макенекенката Цеци Красимирова - женен е за сестра й. Твърди се, че тримата са вечеряли заедно в заведението по време на полицейската операция. Твърди се още, че Радо живее в странджанското село Бродилово със семейството си и Красимирова им е била на гости.
Нейното име нашумя, след като оцеля с куршум в челото по време на убийството на Косьо Самоковеца в Амстердам преди няколко години.

Утре се очаква Златко Баретата да застане отново пред Софийския апелативен съд с искане да бъде променена мярката му за неотклонение и да излезе от ареста поради влошено здравословно състояние, предаде "Всеки ден".
Срещу Иванов и още 19 души неотдавна започна дело за разпространение на наркотици и две убийства.