Самият Златко Баретата и един от останалите подсъдими - Мартин Димитров, са обвинени и за убийството на перничанина Румен Стефанов - Алф.

Вучев беше доведен принудително днес, след като не се яви на предишните две заседания, предаде БТА. Пред съда той разказа, че се е запознал с Иванов покрай Александър Бояджиев, който, по думите му, бил служител на Държавна сигурност. Срещата била, защото Баретата искал информация за търговията с дрога, като целял да стане монополист на пазара. Демби каза още, че е чувал за организация за разпространение на наркотици и убийства с наименованието "Фирмата", ръководена от Златомир Иванов. 

20 млн. лв. на месец бил оборотът му от продажбата на наркотици, заяви Вучев, цитиран от "Фокус". Всеки отговорник на район трябвало да продава по 5 кг на месец. Тези, които не го правели, ги наказвали и ги убивали.
Демби разказа и за убийството на Алф, който бил конкуренция на организацията в Перник. В съдебната зала той заяви, че убийствата са били ежедневие и било "нещо нормално да убиеш някого”.

Според Вучев, Иванов е искал да убие и него, тъй като го е смятал за конкуренция, каквато той не бил.
На едно от предишните заседания на съда друг свидетел - Тихомир Георгиев-Бореца, също разказа за убийства и заяви, че цената е била 20 000 евро.

Демби добави, че се притеснява за семейството си, поради отправени заплахи, и поиска да бъде освободен, а разпитът му да продължи на следващото заседание.

Адвокатът на Баретата - Лъчезар Таков, се противопостави на това искане като заяви, че му прави впечатление неадекватното поведение на свидетелите на прокуратурата и има съмнение, че Вучев не се е явил на първите две заседания, за да може да се консултира с обвинителите.
Попитан от съдебния състав дали ще отговаря на още въпроси на защитата, Вучев отговори: "На Лъчко няма да отговарям", визирайки адвокат Таков. Въпреки протест на защитата, че така се нарушават правата им да задават въпроси, съдът реши да се прочетат показанията на свидетеля, дадени по време на досъдебното производство.

На въпрос на адвоката с какво се занимава, Вучев отговори, че извършва консултантски услуги, а преди майка му да почине имал и фирма за дистрибуция на перилни препарати. Тя съществувала, преди да "уморят" майка му. Запитан от адвоката на Баретата - Лъчезар Таков, за това кой я е уморил, той отговори: "Вашият клиент".

Демби призна, че в дома му има инсталирани камери и подслушвателни устройства, тъй като е станал свидетел срещу мафията. Той обаче заяви, че не си спомня дали е уведомявал хората, които влизат в дома му, че има "бръмбъри".
По думите му имал информация за дейността на Баретата, защото бил приятел от преди години със смятания за един от приближените му Мартин Станков-Рашо и се познавал с няколко от подсъдимите по делото.

Междувременно защитата на Златомир Иванов поиска за пореден път промяна на постоянния му арест в по-лека мярка за задържане. Основният мотив е здравословното състояние на Иванов, който вече бе опериран заради урологични проблеми. Пред съда бе прочетена съдебномедицинска експертиза за здравословното състояние на Баретата, според която той се нуждае от специална диета.

Съдът обаче отхвърли молбата на Златомир Иванов за промяна на наложената му мярка за неотклонение задържане под стража. Съдебният състав счете, че мярката не може да бъде променена, тъй като престъпленията, в които е обвинен Златомир Иванов са тежки и умишлени и с висока степен на опасност. Също така съдът прецени, че периодът на задържане на Иванов в ареста не е неразумен с оглед на тежестта на обвиненията.
По отношение на здравословното състояние на Иванов, съдът прецени, че е необходимо неговото лечение да бъде продължено, но това не може да стане в домашни условия.