Семейството е наело двама адвокати да го представляват в съда, единият от които е известният адвокат правозащитник Михаил Екимджиев, съобщи синът на потърпевшите Кадир Мустафов, цитиран от БНР.

Пред БНТ семейство Мустафови казаха, че не са съгласни с изнесените от Цветанов данни пред депутатите, че синът им Кадир е замесен в сводничество и проституция. 

Кадир Мустафов категорично отрече да е поръчвал проститутки по телефона вечерта преди операцията на служителите на МВР, нахлули в дома им. 
При изслушването в парламента по случая вътрешният министър Цветан Цветанов обясни, че Кадир Мустафов е помагал на сводници, което е предизвикало намесата на полицията.

"Поръчах такси за двама приятели, а не доставка на момичета за удоволствие. Нямам връзка със сводници", обясни той, цитиран от БГНЕС.

"Нарочно се отклонява общественото внимание в друга посока, за да бъдат оневинени цивилните полицаи и да се оправдаят бруталните им действия. За жалост, нещата придобиват политически, а не правов характер”, смята Кадир Мустафов.
Той обясни, че не е лидер на младежкото ДПС в Кърджали, както каза Цветан Цветанов в парламента. Той е член на Общинския съвет на ДПС в Кърджали и зам.-председател на Младежката организация на движението, съобщи БНТ. 

Междувременно майка му Айсел Мустафова помоли да бъде освободена за известно време от работа, тъй като напрежението в последните дни я изнервило до краен предел. Тя отказа да дава изявления, докато не се съветва с адвокат.

"Всичко, което говорим оттук нататък, може да бъде използвано срещу нас. Безкрайно съм възмутена от версиите, които вътрешният министър изложи пред парламента. Нямам никакво намерение нито да оттегля жалбата си, нито да променя и дума от твърденията в нея", заяви Айсел Мустафова пред БГНЕС.

Самият Цветан Цветанов обяви пред журналисти, че лично ще поднесе извиненията си пред семейството. Той вече говорил с нея за евентуални компенсации и тя е обяснила, че няма претенции за финансово обезщетение.

Кметът на Кърджали Хасан Азис, който е и говорител на местната структура на ДПС, определи случилото се като евтин политически сценарий срещу партията. Той заяви, че в следващите 10 дни може с точност да посочи хората, които цитирам „уж случайно, по погрешка, ще бъдат обвинени”.

През деня в парламента Цветанов защити действията на полицаите по врене на операцията, а опозицията определи версията му като "зле режисиран екшън с еротичен елемент".