Делото за отвлечената през миналото лято и държано 20 дни в плен Виктория от Добрич влиза в съда. Изготвен е обвинителният акт срещу задържания Мариян Дяков, а първото заседание е насрочено за началото на ноември месец.

Срещу Дяков са повдигнати три обвинения - за разпространение на наркотици, отвличане и насилие върху жертвата, предава БНР.

18-годишното момиче беше открито в дома на задържания през юли миналата година в изключително тежко състояние и с опасност за живота. По тялото ѝ бяха открити редица наранявания и следи от гасене на цигара, разкри веднага след случая говорителката на главния прокурор Румяна Аранаудова. Разследването показа, че девойката е била системно дрогирана и държана без храна и вода в продължение на 20 дни.

Момичето е било обявено за издирване, но е било намерено случайно. По сигнал на гражданин на 24 юли е извършено претърсване в дома на родителите на задържания, където е открито малко количество наркотични вещества. Така полицаите стигат и до самия Дяков, в дома на който откриват Виктория. 

Тези факти припомни окръжният прокурор на Добрич Златко Тодоров и уточни:

"Делото е приключено, обвинителният акт е изготвен и е внесен в Окръжния съд в Добрич, и е насрочено вече за разглеждане". 

В момента обвиняемият Дяков се намира в затвора. Той е криминално проявен.