Съдебно-медицинска експертиза ще даде яснота за причината за смъртта на 25-годишния Марин Георгиев, който бе издирван над два месеца в Бургаска област, а преди дни бе открит мъртъв, съобщиха от Районната прокуратура в Раднево.

От там уточниха, че сигналът за намереното тяло е подаден на 4 октомври от служител на Държавна психиатрична болница „Д-р. Георги Кисьов“ в Раднево. Той обяснил, че в двора на здравното заведение е намерил труп на лице от мъжки пол. При извършения оглед на място е установено, че трупът е мумифицирал, като по него няма видими улики за насилствена смърт.

Впоследствие е установена и самоличността на мъжа - Марин Георгиев на 25 г., който през май 2019 г. е бил настанен на задължително лечение в болницата. На 23 юли в полицията в Раднево, е бил подаден сигнал за това, че младият мъж е избягал от болницата, като са били извършените издирвателни мероприятия, но той не е бил открит.

По досъдебното производство е назначена съдебно-медицинска експертиза, която ще даде заключение за причината за смъртта. Към момента няма данни за извършени насилствени действия.

По делото се извършват активни процесуално-следствени действия под ръководството на Районна прокуратура-Раднево.