Няма да правя коментар. Има къде да говоря. Ще ви оставя да доизградите образа на злодея. Говоря събирателно за медиите. Това лаконично заяви Лютви Местан пред репортер на "Трафик Нюз" в столичния КАТ. 

От прокуратурата пък съобщиха, че лидерът на ДОСТ е платил паричната гаранция от 10 000 лева, която Окръжната прокуратура в Кърджали му наложи. 

Политикът е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на 6-месечно бебе при тежка катастрофа, която стана на 14 април на международния път за ГКПП "Маказа". Мярката за неотклонение беше отменена веднъж от Окръжния съд в Кърджали, защото прокуратурата не беше събрала данни за имущественото състояние на Местан. Веднага след съдебното определение прокуратурата пак наложи на политика мярка за неотклонение "парична гаранция" от 10 000 лева.

Лидерът на ДОСТ отново обжалва, но съдът не уважи молбата му и го задължи да внесе парите до края на днешния ден, ако иска да остане на свобода. 

Вчера говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пък съобщи, че Местан има 15 глоби за превишена скорост от 2013 г. досега. Проверка на прокуратурата показала, че на политика са издавани наказателно постановление, акт и 13 електронни фиша. За всеки от тях е плащал глоби от 100 до 300 лв., уточни Арнаудова.