Благодаря на партньорите ни от Съединените щати и посолството им в България за подкрепата за върховенството на закона и безкомпромисните действия на Прокуратурата. Наистина - никой за нас не е над закона!. Това написа главният прокурор в личния си профил в Twitter.



Посолството на САЩ в България подкрепи масовите протести в столицата и страната срещу управляващите и последните действия на прокуратурата.


"Правото на мирно събиране е основна демократична ценност. Демонстрациите и протестите са знак за цветущо и жизнено гражданско общество. Мирните протести са играли ключова роля в 244-годишната демокрация на Съединените щати. Всяка нация заслужава съдебна система, която е надпартийна и подвластна на върховенството на закона. Ние подкрепяме българския народ в стремежа му за повишаване на доверието в демократичната система и насърчаване на върховенството на закона в България. Никой не е над закона", написаха в изявление на страницата си във Фейсбук от дипломатическата мисия, ръководена от Херо Мустафа.