Двамата премиери гледаха финала на европейския шампионат по футбол, приключил с голяма и историческа победа на Испания над Италия, пишат италианските вестници "Кориере дела сера", "Стампа" и "Република".

В съвместно писмо на Монти и Рахой, адресирано до президента на Украйна Виктор Янукович, те благодарят за сърдечния прием за националните отбори по футбол на Италия и Испания, както и на всички, които са участвали в организацията на голямото спортно събитие. Двамата министър-председатели твърдят, че са били много щастливи да присъстват на финала на шампионата в Киев и използват този повод да подчертаят, че Италия и Испания подкрепят европейските амбиции на Украйна.

В същото писмо обаче Монти и Рахой изразяват очакванията си за положително решение на съдебните дела срещу Юлия Тимошенко и други членове на предишното украинско правителство. Монти и Рахой използват повода и да поискат разрешение за посещение при Тимошенко. Тази визита обаче те няма да направят лично, а ще изпратят посланиците на Италия и Испания в Киев да се срещнат с бившата премиерка и опозиционна лидерка, която излежава 7-годишна присъда, се посочва също в писмото.