След като лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов отправи обвинения към Ваня Григорова, че я финансира Делян Пеевски, водачката на "Солидарна България" не му остана длъжна и го предизвика да представи доказателства. И на атаката отговори с атака - че може пък "някой друг лев" от лидера на ДПС да е взел самият Костадинов, за да я препъне на кметските избори в София.

С пост в социалната мрежа Григорова разказа, че познанството й с лидера на "Възраждане" датира отдавна покрай мъжа й, журналистът Калин Първанов, който е поддържал добри отношения с Костадин Костадинов. Хронологично Григорова описва как по време на кметската кампания е получила оферта да се откаже от надпреварата и да подкрепи кандидата на "Възраждане", ако социологическо проучване покаже, че той има повече шанс. Ако пък тя води, то тя ще получи подкрепата реципрочно.

След като не приела предложението, излязло проучване от приближена на "Възраждане" агенция, което й отредило четвъртото място, а впоследствие се оказа, че тя е на косъм от спечелването на кметския пост.

Григорова започва с разказ за случайна среща с Костадинов пред парламента миналата година, когато още не е била кандидат-кмет на БСП.

"На излизане пред парламента се бяхме спрели да говорим с други депутати. Отпред спря парламентарен автомобил, излезе Костадинов, ръкува се с мен и заръча да предам поздрави. Познаваме се отдавна. Мъжът, с когото живея - Калин Първанов, беше писал статии за сблъсъка на Костадинов с Марешки преди години (ходи във Варна, запозна се с цялото дело срещу Марешки). Многократно е публикувал текстове на Костадинов в списание "Тема", в което беше зам.-главен редактор. Т.е. поддържат добро познанство да го наречем", пише лидерката на "Солидарна България".

И описва как е получила офертата за договорка на кметския вот, която е отказала, като посочва, че оставя изводите на публиката.

"По-късно приех поканата на БСП и през различни хора към мен започна да идва една и съща оферта - десет дни преди първи тур да се направи социологическо проучване. Ако то сочи, че аз имам шанс, кандидатът на Възраждане ще се откаже и ще призове избирателите да гласуват за мен. Ако пък, според това проучване, той има по-голям шанс, аз се отказвам и призовавам хората да гласуват за него. Въобще не отговорих", признава Ваня Григорова.

Няколко дни преди 29 октомври са били публикувани социологически данни, според които на първо място е кандидатът на ГЕРБ Антон Хекимян с 25%, а на второ - Васил Терзиев с 23,8%. На трето място е излязъл кандидатът на "Възраждане" с 20,1%. "А аз? На четвърто място, доста зад третия с 16,2%. Чие е "проучването"? На агенция "Адлайн". Чия е фирмата? Според търговския регистър, собственик е Анна Володиева Христова (200 лв. капитал). Госпожата била сътрудник комуникации на парламентарната група на "Възраждане", прави препратка към Костадинов бившата общинска съветничка.

Тя припомня, че са последвали изявления срещу нея от страна на лидера на "Възраждане" и на свой ред споделя подозрението, че не е изключено той да е получил "някой друг лев" от Делян Пеевски, за да я хули.

"След като номерът не мина, аз надвих кандидата на ГЕРБ и отидох на балотаж, какво направи Костадинов? Започна да публикува постове срещу мен. Включително в деня на балотажа. А след като помогна на посолствоТО да ме пребори в София, месеци по-късно продължава да се упражнява на мой гръб. Ако Костадинов твърди, че Пеевски ми дава "някой друг лев", е добре да има доказателства. А ако признава, че на него е дал, за да ме хули, няма да се учудя твърде много. Предателството в София също може да не е било безплатно", завършва поста си Ваня Григорова.