Говорейки пред репортери в метрополията Истанбул, Ердоган подчерта, че първоначалните данни показват следа на близкоизточната радикална групировка "Ислямска държава“ в бруталното нападение на детето, съобщи турската телевизия НТВ, цитирана от Агенция "Фокус".

Вижте снимки >>>

При атентата загинаха 51 души, още 69 души са пострадали при атаката от тази нощ. Съобщава се, че състоянието на 17 от ранените е критично.

Остатъци от джихадитска жилетка

Остатъци от самоубийствена жилетка са открити на мястото на жестокото нападение в турския град Газиантеп, съобщиха от прокуратурата в неделя, цитирана от местните медии и Франс прес.

"Служебни лица бяха на мястото, заедно с полицията, за да разследват инцидента, там са открили остатъци от самоубийствена жилетка", съобщиха от прокуратурата в Газиантеп, предаде телевизия CNN-Turk.

Комюнике на Ердоган

По-рано в комюнике Реджеп Ердоган отбеляза, че няма никаква разлика между живеещия в изгнание проповедник Фетхуллах Гюлен, когото той обвинява в заговор за неуспелия преврат на 15 юли, Кюрдската работническа партия (ПКК) и групировката "Ислямска държава" - "вероятният извършител на атентата в Газиантеп".

"Нашата страна, нашата нация могат само да повторят едно и също послание към онези, които ни атакуват: ще се провалите!", посочва в комюникето Ердоган.

"Турция няма да се поддаде на провокация, каквато е атентата в Газиантеп, напротив - ще прояви единство, солидарност и братство, добави той.

Засега нито една терористична организация не е поела отговорност за кървавия атентат.