Пътнически самолет беше принуден да се върне обратно, след като е излетял, заради забравено човешко сърце на борда. Куриозният случай е от неделя, съобщиха световните агенции.

От компанията "Саутуест еърлайнс" обясниха, че органът е трябвало да бъде транспортиран от Калифорния до Сиатъл, където да бъде възстановена клапата и сърцето да бъде пригодно за бъдещи нужди. Планът обаче не бил изпълнен, а липсата на сърцето била установена чак, след като самолетът вече бил на половината от пътя до Далас, пише Би Би Си, цитирана от bTV.

Самото сърце не било предвидено за конкретен пациент.

Пътуващите били шокирани, когато капитанът им съобщил за особения товар и защо се налага машината да обърне курса.

По-любопитните използвали телефоните си, за да се информират колко дълго едно сърце може да бъде съхранявано преди да бъде трансплантирано. Според експерти допустимото време е между четири и шест часа. Самолетът е бил във въздуха поне три.

Доктор, който е бил сред пътниците на борда, определи инцидента пред местното издание "Саитъл таймс" като "ужасяваща история на гнусно нехайство".

След като било доставено в Сиатъл, сърцето е било откарано в центъра за съхранение на тъкани в нужния срок, увериха от специализираното заведение.