Надежда Бартош от Подмосковието стана първият лотариен милиардер в Русия, съобщи ТАСС.

Тя спечели новогодишния тираж на лотарията "Руско лото".

"Най-богатият победител в държавната лотария стана известен веднага след новогодишната ваканция. Милиардерът се оказа жителката на Подмосковието Надежда Бартош. Тя дойде в лотарийния център "Столото" заедно със съпруга и дъщеря си", съобщиха от пресслужбата на държавната лотария "Столото".

Бартош разказа, че лотарийният билет й бил подарък от сина и дъщеря й по случай рождения й ден - 31 декември. "Поисках си билет от "Руско лото", защото имам всичко друго. Обикновено избираме печеливши числа, но този път ми се наложи да взема бързо първите попаднали ми билети. Взех три - от началото на пачката, от средата и от края", цитират победителката в прессъобщението. Тя взела билетите на 13 декември, седем минути преди края на работното време на пункта в търговски център в с. Юдино.

Печалбата й, която се равнява на 14 693 700 евро, е рекорд за цялата история на руската държавна лотария. В тиража участваха 53 614 853. Заедно с първата лотарийна милиардерка, се появиха още 99 милионера от "Руско лото".