"Тангра", "Щурците" и "Сигнал", Богдана Карадочева, Маргарита Хранова и Васил Петров са сред големите имена на българския рок, които участваха в концерта "На президента с любов, 20 години по-късно".

Вижте снимки >>>

Събитието започна с обща снимка с приятелите музиканти така, както преди 20 години е започнала предизборната кампания на Петър Стоянов, съобщи Булфото.

Кирил Маричков и Валди Тотев дадоха началото на изпълненията с "Аз съм просто човек", „Вдигни очи“, „Клетва“ и откъс от Hey, Jude на „Бийтълс“ – една от любимите групи на Петър Стоянов.

В офиса на президента Стоянов има голям постер с най-любимите и популярни артисти и музиканти от предизборната си кампания. През лятото, гледайки тази снимка, се роди идеята да я повторим, да върнем за миг времето назад, обясни как е дошла идеята за концерта най-популярният автор на текстове у нас Александър Петров пред "24 часа".

Самият Стоянов се върна 20 години назад:
"Моята кампания продължи повече от година, срещнах се с милиони хора, стиснах десетки хиляди ръце. Смятам, че на това се дължеше моята легитимация, можех да кажа аз съм президент на българския народ. Сега времената са по-други, виждам, че общуването е по-виртуално“, каза Петър Стоянов пред Би Ти Ви.