Започва включването и на доброволци в дейностите по дезинфекция в София. От утре екип от 25 доброволци ще дезинфекцира допълнително градския транспорт на десет от последните спирки, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от пресцентъра на Столичната община.

Столичната община получи днес осем автомобила, предоставени от "Рено Нисан България" за превоз на храна и продукти в дните на извънредното положение.

Кметът на София е заявила, че тази дейност е изключително важна. "Столичен електротранспорт", "Столичният автотранспорт" и "Метрополитен" имат задача да дезинфикцират превозните средства, метровлаковете и станциите.

Със стабилизиране на времето подновихме и миенето и дезинфекцията на улици, булеварди, подлези, съдове за смет и обществени места, е посочила Фандъкова.

Шест екипа от днес под ръководството на директора на "Аварийна помощ и превенция" Красимир Димитров ще правят дезинфекции в рисковите райони на София. Ще се обработват обществени места в "Красна поляна", кв. "Факултета", в "Люлин", в "Слатина".

Миене на улици се извършва в районите "Овча купел", "Сердика", "Илинден", "Люлин", "Подуяне", "Слатина", съобщават от общината.