Имам уверението, че във финалния вариант градинката на "Св. Седмочисленици" в столицата ще изглежда по коренно различен начин. Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

В момента е сиво на фона на сиво, няма как да го оценим, заяви той, като допълни, че ще изглежда различно с градска мебел и озеленяване.

Според него определени политически сили правят опити да използват един незавършен ремонт като политически асансьор, за да привлекат вниманието върху себе си. Лесно е да отидеш на строителна площадка и да посочиш определени дефекти, коментира той.

Герджиков подчерта, че през 2013 г. е направен е направен архитектурен конкурс и в комисията са участвали множество архитекти. Те са класирали на първо място архитектурното студио, което в момента осъществява проекта.

Още на това ниво, когато няма работен проект, но има идейни проекти, ясно е записано - предвижда се подмяна на асфалтовата настилка в градинката на "Св. Седмочисленици" с бетонни павета в 3 нюанса, категоричен беше Елен Герджиков.

Ремонтът на "Граф Игнатиев" е с цена около 240 - 250 евро на кв. м, каза още той.

По думите му в началото на ноември трамваят би трябвало да бъде пуснат. Има известно забавяне поради проблеми с инфраструктурата отдолу и поради дъждовете в началото на лятото, призна председателят на СОС.

Крайният срок за завършването на цялата зона е краят на март. До края на ноември - началото на декември, докато времето позволява, ще се прави нещо, а през зимата дейностите ще бъдат преустановени. Има време до края на март да се поправят всички неща и тогава ще ги гоним за всеки ден, за всеки квадратен метър, за всеки лев, каза още шефът на СОС.