Софиянци продължават да публикуват в социалните мрежи снимки на последните ремонти в центъра на София, които са видимо некачествено изпълнени. Първо възмущение предизвикаха кадри от реконструкцията на централната улица "Граф Игнатиев".

"Около Седмочисленици нещата изглеждат добре, поне отдалеч. Като се загледаш обаче, отново неравни плочки. А детайлите са правени в час по труд и техника, ама в по- долен клас...", написа журналистката от БНТ Карина Караньотова във Фейсбук и публикува снимки.

Снимка: Карина Караньотова, Facebook

Снимка: Карина Караньотова, Facebook

Част от кадрите моментално бяха разпространени и последваха възмутени коментари дали тези плочки са за баня или са балатум:

Не липсват и откровени подигравки:

Снимка: Facebook

Снимка: Facebook

Вчера столичният кмет Йорданка Фандъкова коментира, че фирмата, която ремонтира "Граф Игнатиев", може да бъде санкционирана с 1 милион лева заради лошо качество на работата. По договор обектът трябва да е готов до март въпреки поетия ангажимент, че ще приключи предсрочно и ще бъде възстановено движението на трамваи до края на октомври.

"Няма да допуснем да бъде приет обект, който е в недобро качество. Ще връщаме изпълнителите, докато не направят нещата, както трябва, а за забавянето също се дължат допълнителни санкции", увери Фандъкова.