Съдът одобри споразумение между Софийска районна прокуратура и защитника на подсъдимия В. М. за противозаконно отнемане на чуждо МПС с намерение да го ползва, както и за кражба, съобщиха от прокуратурата.

Подсъдимият В. М. се е признал за виновен за това, че на 28 март 2020 г. около 03,00 ч. в столичния кв. "Орландовци" противозаконно е отнел таксиметров автомобил на стойност 8 550 лева, собственост на "О.С." АД, от владението на водача Т. Г. без негово съгласие с намерение да го ползва.

Деянието е извършено в пияно състояние и за отнемането на превозно средство В. М. е употребил сила и заплашване. Докато се намирал в автомобила управляван от Т. Г., подсъдимият отправил заплахи към водача с думите: "Ти знаеш ли кой съм аз?", "Ти на какъв ме правиш?", "Ти мене на луд ли ме правиш?", след което В. М. нанесъл множество удари с юмрук по главата и по ръцете на Т. Г. Впоследствие В. М. издърпал контактния ключ на автомобила, взел го, седнал на мястото на водача, привел автомобила в движение и потеглил.

В. М. е признал вината си и за това, че от таксито е взел мобилен телефон и други вещи, на обща стойност на 513 лева, собственост на Т. Г.

С определение на Софийски районен съд на подсъдимия В. М. е наложено наказание "лишаване от свобода" за срок от две години, което ще бъде изтърпяно при първоначален строг режим.

Споразумението не подлежи на обжалване и има последиците на влязла в сила осъдителна присъда.