Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА.

Кметът Фандъкова каза, че Христова е много опитен експерт, 16 години е работила в Министерството на околната среда и водите като е започнала от възможно най-ниско ниво и е стигнала до директор на дирекция за фондовете на ЕС.

През последните две години е имала собствена компания в сферата на консултантския бизнес.

Йоана Христова посочи за свои основни приоритети в бъдещата си работа като заместник-кмет подобряване качеството на въздуха, по-зелена София, реализация на проекта за инсталация "Топлофикация София", която да оползотворява горивото, произведено в завода за боклук, възстановяване на Западния парк и диалог с гражданите и бизнеса.
 
В края на миналата година зам.-кметът по екологията в Столична община Мария Бояджийска подаде оставка по "лични причини".

Бояджийска има заслуги за разбиването на монопола с почистването, решаването на кризата с боклука, защитата на най-големия проект, финансиран по оперативна програма "Околна среда" - завода за отпадъци, реконструкцията на паркове и градини, за това София да е "по-чиста и по-цветна", изреди кметът Йорданка Фандъкова, при приемането на оставката й.