Шофьор на микробус е задържан в граничното полицейско управление в Русе, след като опитал да подкупи служител на агенцията "Автомобилна администрация" в района на ГКПП "Дунав мост". Това съобщиха от граничния пункт.

Микробусът със силистренска регистрация пътувал за Западна Европа. Той бил спрян тази сутрин за проверка от екип на агенцията. В буса имало и пътници. Проверяващите поискали от шофьора да представи необходимия лиценз за превоз на пътници. Водачът нямал такъв и подхвърлил две банкноти на единия служител. Униформеният подал веднага сигнал на тел. 112, а екип на "Гранична полиция" задържал шофьора. По случая се води досъдебно производство.

ДАИ увеличава екипите по ГКПП-тата

От утре Автомобилната администрация ще увеличи екипите си по граничните пунктове заради нарушения с нерегламентирани превози, съобщиха от ДАИ

Изпълнителният директор на ДАИ Бойко Рановски съобщи, че от началото на седмицата на четирите гранични пункта са спрени от движение 56 буса, а на 9 са свалени регистрационните табели.

"Това, че от тези 56 проверени буса, сме спрели от движение 9, не значи, че спрямо останалите няма да предприемем съответните мерки. Събираме информацията. Тези бусове за един по-продължителен период ще започнат да се повтарят като преминавания през границите. Цялата тази информация - кой е бил водачът, кой е бусът, къде е регистриран, на кой е регистриран, ще бъде подадена на компетентните органи - на прокуратура, на НАП за извършване на последващи проверки и се надяваме, че ще се вземе отношение и спрямо тях". каза Рановски

Днес екипи на Автомобилната администрация, съвместно с представители на МВР и НАП, извършиха проверка на граничния пункт "Калотина".