Заради зачестили пътно-транспортни произшествия, при които има жертви, пострадали и имуществени вреди, жители на град Мартен и на село Сандрово настояват да се реорганизира движението на камиони в района на ГКПП "Дунав мост" - това посочва кметът на град Мартен Димо Тонев в жалба-подписка, адресирана до община Русе, до областната управа и до Областното пътно управление.

Тонев обяснява, че товарните автомобили, които искат да преминат "Дунав мост", не трябва да изчакват на опашка на бул. "Тутракан", в участъка между Мартен и Русе, а на международния булевард "България", както е било преди няколко години. Подобно искане има и от областната управа.

Тонев припомня, че този участък е единствената пътна артерия на град Мартен и село Сандрово с общинския център.

"Колоната от неправилно спрели товарни автомобили ежедневно възпрепятства нормалното преминаване и на автомобили със специален режим на движение", казва още Тонев.

Той обяснява, че към жалбата е прикрепена и подписка на жителите на двете населени места.

Проблемът ще бъде дискутиран на среща с представители на заинтересованите институции през тази седмица. Тя бе насрочена от областния управител след тежката катастрофа в участъка между Русе и Мартен преди дни с двама загинали и трима ранени. След инцидента бяха предприети спешни мерки за недопускане на нови инциденти. От общинската управа съобщиха, че се оглежда и терен покрай бул. "България" за изграждане на буферен паркинг за камиони.