В редакцията на Дир.бг бе получено писмо от родителите на Кристиян - Галя Драгозова и Ивайло, които молят за помощ за втора операция на сина им, която да му даде шанс да проходи.

Момченцето, което страда от детска церебрална парализа, се нуждаеше от спешна операция на тазобедрените стави и хреди година и половина дарителска кампания осигури необходимите пари за операцията, извършена успешно преди 8 месеца във Виена. 

"Беше много тежка и продължителна, след нея Криси лежа 2 месеца в специално гипсово корито. Беше променен ъгълът на бедрените кости под ставите, самите стави бяха моделирани и им бяха поставени импланти - метални фиксатори, придържащи костите и ставите в определено положение. Тези импланти трябва да се махнат до година и половина след операцията, заради растежа на бедрените кости", разказват родителите.

До преди два месеца те са правили пет дни седмично специализирана рехабилитация на детото, за да се учи да ходи, след което я прекъсват, защото Криси се разболява от бронхопневмония, което налага приемането му в болницаза 2-3 седмици. След това получава усложнение - синузит. Сега детето е почти оздравяло и скоро ще започне отново физиотерапия.

"За махането на имплантите през есента обаче е нужна нова операция, за която са необходими по-малко средства, но ние не можем сами да ги набавим без Вашата помощ", пишат още родителите на Криси.

Те отправят молба към всички българи у нас и в чужбина, ако могат да помогнат.

Криси има открита дарителска SMS линия в Български дарителски форум и който желае, може да изпрати SMS с текст "DMS KRISI" на номер17 777, на стойност 1 лев към трите мобилни оператора.

Който има възможност за по-голяма сума Криси има открита специална дарителска разплащателна сметка в ПроКредит Банк /България/ АД:

BIC / PRCBBGSF

BGN / BG28PRCB92301026892718

EUR / BG75PRCB92301426892712

USD / BG67PRCB92301126892711