Аденомът на простатата може да затрудни уринирането до степен да го блокира. В масовия случай това се случва изненадващо. В рамките на няколко дни до седмица струята на урината прогресивно намалява, посещенията в тоалетната зачестяват и се удължават. Уринирането протича на капки и се стига да остра задръжка или невъзможност урината да се отделя самостоятелно. Изходът е поставяне на катетър - специална тръбичка, която свързва пикочния мехур с канала и осигурява безпрепятствено извеждане на урината. За да избегнете тази опасност, проверявайте поне веднъж годишно състоянието на простатата си.

За мъжа с увеличена простата поставянето на катетър е сред най-големите неудобства, които могат да му се случат. Дори да пренебрегнем наличието на чуждо тяло в организма, той непрестанно е преследван от усещане за собствената си нечистоплътност, както и за ограниченост в движенията. Дискомфортът е денонощен. Но това не е най-важното. По-неприятно е, че катетърът "отваря вратата" на инфекциите. Чувство за парене, болка в таза, сърбеж и зачервяване на кожата около катетъра са част от оплакванията, изискващи постоянно лечение. И така минават месеци и години в нежелано съжителство с катетъра.

Еднократна операция с Тулиум лазер 200 вата премахва катетъра и възстановява нормалното уриниране със силна, непрекъсваща и бистра струя. Излишната тъкан на простатата се изпарява безкръвно, точно, без травма, без режещи инструменти. Само със силата на лазерната енергия.

Тулиум държи първенството за прецизност в лазерната простатна хирургия на разумна цена. За пръв път лазер е толкова щадящ към околните тъкани. Това се дължи на най-ниската степен на проникване в тъканта - само 0,2 мм. Сравнено с Тулиум 200 вата, в България няма по-мощна лазерна система, а това означава, че могат да бъдат оперирани всякакви размери на жлезата. Лазерната хирургия е подходяща дори за мъже с влошено общо здравословно състояние (като напр. диабет, поставен байпас, прием на антикоагуланти и др.), които не могат да бъдат планирани за стандартна операция. Така тези мъже имат шанс отново да уринират нормално.

След изпаряването на простатата внушително се променя струята на урината - тя е силна, непрекъсваща и без затруднения. Намаляват нощните ставания като постепенно изчезват. А мъжете, живели с катетър, след операцията нямат никаква необходимост от него.

В Лейзър Мед - София, Варна или Стара Загора ПЪЛЕН ПРЕГЛЕД НА ПРОСТАТАТА е с включени: консултация с уролог, измерване на обема на простатата, измерване на остатъчна урина, туморен маркер ПСА.

ОЩЕ в ЛЕЙЗЪР МЕД - София:

  • резултат от ПСА готов преди прегледа;
  • вирусологична лаборатория - RT-PCR тест (90 лв.), бърз антигенен тест (26 лв.), тест за антитела за SARS-CoV-2 - качествен анализ (28 лв.).

За допълнителна информация:

тел. 02 4 760 760

моб. 089 952 11 01

www.lazermed.bg

www.laparoscopia.bg

 

*съдържание на Лейзър мед