Лидерът на "Атака" уточни, че в комисията са постъпили общо 21 сигнала, като по няколко от тях може да започне работа веднага.

Освен срещу президента и експремиера, сигнали има още срещу главния архитект на София Петър Диков, изпълнителния директор на БНТ Вяра Анкова, ръководството на полицията в Добрич, кмета на град Рила и собственика на телевизия СКАТ и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Сидеров не пожела да уточни съдържанието на сигналите, като отбеляза, че всички са свързани с корупция или с конфликт на интереси. Той добави, че няма сигнали, за които комисията да се е самосезирала, а никой от тези, които спомена, не бил анонимен. 

Лидерът на "Атака" съобщи, че комисията първо ще започне проверка по сигнала срещу Плевнелиев. 

На въпрос дали в неговия случай става дума за корупция или за конфликт на интереси, той отговори - и двете. 

Първо ще бъдат искани писмени обяснения от институциите, които могат да дадат информация, а след това в комисията за изслушване ще бъдат поканени хората, срещу които са подадени сигнали, включително и държавният глава. 

Вчера, след като избухна скандалът с тефтерчето на председателя на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов, стана ясно, че още миналата година срещу президента е имало сигнал. Той обаче предоставил всички необходими документи, че е напуснал управата на фирмите, в които имаше участие, още преди да стане министър в кабинета "Борисов".

Неотдавна Сидеров обяви, че Плевнелиев е източил 1 млн. долара от управляваната от него фирма “Линднер-Ирис Имобилиен” чрез своя офшорна компания в Кипър. Националистът дори провали Съвета по национална сигурност, като атакува президента по тази тема.

Информация беше опровергана официално както от президентството, така и от компанията.

След това държавният глава призова прокуратурата и парламентът да реагирът на поведението на лидера на "Атака" около протестите, което допълнително влоши отношенията между двамата.

За ДАНС

Лидерът на "Атака" отговори и на въпрос дали в петък ще подкрепи в парламента номинирания от премиера Пламен Орешарски за шеф на ДАНС Владимир Писанчев. Той заяви: 

Утре си е за утре, нека дойде, и ще ви кажа”.