В писмото, разпространено от пресцентъра на "Атака", се казва:  

"Последните седмици ставаме свидетели на недопустима намеса във вътрешните работи на България. Представителите на Холандия, Франция и Германия у нас си позволяват да упражняват натиск върху управлението на страната ни. Те преминават всички граници на добрите междудържавни отношения, грубо се намесват в политическия и обществен живот и очевидно изпълняват политическите поръчки на бившата управляваща партия ГЕРБ".

Според Сидеров било очевидно, че тези посланици са лобисти на икономически кръгове, които работят против българския национален интерес.

По думите му "тези чужди граждани" упражняват натиск над законно избраното българско правителство и се намесват в работата на най-висшия държавен орган - Народното събрание.

Лидерът на "Атака" се обръща към Кристиан Вигенин с настояване в качеството си на министър на външните работи незабавно да предприеме необходимите мерки "за спиране на този недопустим натиск".

Вигенин вече обяви миналата седмица, че се е срещнал с посланиците на Франция и Германия, които призоваха властта у нас да чуе протестиращите и да скъса връзките си с олигархията. То определи позицията им за необичаен и безпрецедентен акт, но коментира, че смята критиките им за са насочени към предишните управляващи.

Междувременно холандският посланик Ван Кестерен обяви пълна подкрепа за колегите си от Париж и Берлин. Той каза, че няма значение дали ще бъде обвинен в намеса в българските вътрешни работи, защото е съгласен с тях.

Тук говорим за европейски ценности, назначения на най-подходящите хора на съответните позиции. Навсякъде в Европа хората биха реагирали така”, коментира той.