Той каза това по време на конференция за демографската криза у нас.

Според него България трябва да подбира внимателно бежанците от Сирия и да допуска тези, които наистина имат нужда от закрила и помощ.

Каракачанов изтъкна, че самият Европейски съюз е заинтересован ние да укрепим границите си, тъй като хилядите емигранти стигат и до Централна Европа, минавайки през нашата държава.

Председателят на ВМРО даде за пример Румъния и Гърция, които са затегнали контрола на техните граници.

„Идва зима. Тези хора трябва да бъдат под покрив, трябва да имат отопление, храна, медицинска помощ. Ние трябва да преценим колко са нашите възможности, нашият капацитет и ако трябва, не да приемаме който дойде и както дойде през границата нелегално, а от самите тези бежански лагери да подберем хората по различни критерии - майки с по две-три деца, които са на произвола или хора с нужното образование, хора, които по-лесно могат да се впишат в българската действителност", каза той.

По време на конференцията бяха представени начини за справяне с демографската криза у нас.

1 милиард лева са нужни на България за решаването на този проблем, а Каракачанов каза, че ще изпрати предложенията си до министър-председателя Пламен Орешарски.

Те включват отпадане на ДДС върху детските стоки и финансова помощ за стерилните двойки у нас.

Професор Петър Иванов обърна внимание на проблема с намаляването на българския етнос за сметка на циганския и изнесе следните данни: „Някъде между 55-60% от новородените нямат за майчин език българския".

Каракачанов подчерта, че проблемът с демографската криза се синтезира не с това, че не се раждат деца, а че самият български етнос е пред изчезване.