Това заяви Цветан Цветанов, след като вчера новият председател на парламентарната подкомисия за контрол на СРС Христо Бисеров съобщи, че започва проверка на случаите, когато министърът, без да има разрешение от съдия или прокурор, разпорежда подслушване. Оказа се, че само миналата година Цветанов е наредил прилагането на СРС-та 140 пъти.
Специално ще бъде разглеждано подслушването на бившия военен министър Николай Цонев, съдията Петър Сантиров и ексглавния секретар на финансовото министерство Тенчо Попов. 

За да подчертае, че за разкриването на много престъпления е нужно да се използват СРС-та, Цветанов изтъкна, че срещу група телефонни измамници, заловена вчера, също са приложени такива.

Той допълни, че през последните две години българската правоохранителна система е постигнала успехи, които по никакъв начин не могат да се доближат до успехите на предишното правителство, предаде "Фокус".
За тези две години ние успяхме да задържим 23 тона оцетен анхидрид, които са достатъчни за производството на 8 тона хероин, разбихме три нелегални печатници за фалшиви пари, чиято стока е засичана в 24 държави. Всичко това не е могло да бъде реализирано по време на управлението на Тройната коалиция. Именно тогава ние загубихме доверието на нашите евроатлантически партньори”, подчерта вицепремиерът.

Във Варна той коментира и предстоящите мерки, свързани със сигурността на курортите за летния сезон.
"Тази година, както и миналата, ще приложим също съвместните екипи с румънските ни колеги. Това вече се утвърди като една добра традиция, защото беше приложена и в зимния сезон, който приключи заедно обаче и с гръцката полиция. Знаете, че от миналата година има и немски офицери, които идват също като така помощ за сигурността на техните туристи. Това, което съм предложил на среща с посланиците, при необходимост всяка държава, която има увеличаване на туристическия поток, ние сме на разположение да осигурим по един, двама, трима полицаи, колкото предложат, съвместно с българските да осигуряват реда и спокойствието", каза още министърът, цитиран от БНР.

Той съобщи още, че към момента няма наплив на емигранти към България.
По повод евентуална заплаха от терористични актове след смъртта на Осама бин Ладен Цветанов заяви, че сега се осъществява много по-добър обмен на информация в реално време, но подробности няма да бъдат оповестявано.