„Щом като ГЕРБ имали система за самоочистване, както твърдят, значи има налице някаква мръсотия. В Пазарджик, откъдето съм народен представител, има редица скандали, свързани управляващата партия - скоропостижно напусналия поста общински председател в Септември, след трагичния случай с убит човек, кметът на община Септември, който е от ГЕРБ е с няколко наказателни производства”.

Това заяви по БНР народният представител от „БСП за България” Славчо Велков, съобщи пресцентърът на партията.

По думите му шуробаджанащината в ГЕРБ е налице. Той даде пример със западните държави, където при подобни скандали политиците веднага поемат отговорност.

„ГЕРБ не разбират, че идва началото на края им, но лидерът им Бойко Борисов добре го осъзнава. Те не приемат определението на скандалите с „гейт”, но да им обясня, че тази дума има още едно значение и то е – „изход”, категоричен бе Славчо Велков.

Той не прие обвинението на управляващата партия, че БСП клатела държавата.

„Не разбирам, как я клатим, след като тя е била толкова добре, с хубав БВП и всичко е наред в нея. Трудно мога да си представя 80 депутата от БСП, които предизвикват изслушване в парламента, за да клатят държавата. Нашата цел е да показваме всичко, което е против обществото”, поясни Славчо Велков.