Нинова обвини премиера Бойко Борисов, че не е свикал от началото на мандата си Междуведомствения съвет по въпросите на военно-промишления комплекс и мобилизационната готовност на страната към Министерския съвет и така е ощетил фирмите от сектора. В отговор обаче вицеприемиерът Дянков, а не Борисов, взе думата и се обърна към Нинова, казвайки, че както днес е смятала тя, така са си правили в предишния кабинет и бюджетите, което е докарало държавата до това състояние.

По-късно Дянков обясни пред журналисти реакцията си.
"На политици от миналото, на пропаднали политици, когато говорят глупости, е хубаво да им се отговори и то в момента, в който някой не може да брои до седем, а на някои места е била зам.-министър. Корнелия Нинова е уволнена като зам.- министър на 5 май 2007 година, а тя говори, че 2008 и 2009 година е в била в съвета на военнопромишления комплекс и че през 2008 г. са имали доклад. Такъв доклад просто няма. Хубаво е хората да могат да броят до десет - поне толкова пръсти имаме", заяви вицепремиерът, цитиран от БГНЕС.

По думите му и Корнелия Нинова, и Сергей Станишев, и Румен Овчаров са хора от миналото в българската политика. "Явно имат големи корпоративни интереси, срещу които с политиката на правителството като финансов министър действам в техен ущърб. Аз трябва да действам за средния българин, а не за политици от нашето минало”, каза още Симеон Дянков.

За съжаление откривам тежко наследство от управлението на тройната коалиция и в Междуведомствения съвет по въпросите на военнопромишления комплекс и мобилизационната готовност на страната към Министерския съвет. Това каза от парламентарната трибуна в отговор на Корнелия Нинова самият Бойко Борисов.
В работата на съвета има огромни пропуски, като това, че не се води публичен регистър на лицата, лицензирани да извършват търговска дейност с оръжия. Борисов отбеляза, че вече се подготвя както регистър, така и електронна страница на съвета.

Премиерът отбеляза също, че в секретариата на съвета е установено двойно деловодство, а служителите, недопустимо, пряко са комуникирали с фирмите, кандидатстващи за лицензи, а документацията е подавана на ръка.

„Много сте добър в бягането от отговорност чрез прехвърляне на топката винаги на предишните управляващи“, каза в отговор Корнелия Нинова.

Вижте видео от изявлението на Симеон Дянков