"Правителството спря да съществува, защото БСП постави ясни условия пред нашите партньори. Ние казахме, че искаме политическа отговорност, искаме справедливо разпределение на права и отговорности. Не можем да допуснем никой да преяжда с власт. Беше ни отказано и за това отиваме на избори".

Това заяви лидерът на ПЕС Сергей Станишев при откриването на предизборната кампания на "БСП лява България" в Стара Загора, предаде БГНЕС.

"Мина една година, която беше безкрайно тежка за БСП, поехме кръст, труден за носене, почти непоносим, с единствена амбиция: да спрем безобразието, което се случваше в продължение на 4 години", каза още Станишев.

Работихме неуморно, без да спираме, но не ни стигнаха силите и това беше заложено още в изборния резултат, когато имахме 84 народни представители, ако имахме 85, картината в парламента щеше да е различна, щеше да има абсолютно мнозинство и нямаше всеки ден да се мисли дали ще има кворум или няма да има, добави той.

"Много трудности преживяхме през тази една година, но БСП и всички вие няма от какво да се страхувате и срамувате. За една година направихме за обикновеният българин в пъти повече от хвалбите на Борисов", заяви Станишев.

Не искам повече в България денят за размисъл да бъде след изборите и хората да кажат "Леле, какво направихме".

Така беше на европейските избори, когато много наши членове и симпатизанти не гласуваха, каза още Станишев.

Водачът на листата в 27 МИР – Драгомир Стойнев се обяви за обединение на всички българи и заяви:

"БСП влиза в тези избори с високо вдигната глава, няма от какво да се срамуваме, ние обещахме стабилност и наложихме такава политика, обещахме, че ще подадем ръка на българския бизнес и го направихме, неслучайно страната тръгна по пътя на икономическия растеж, и то растеж, какъвто не сме имали през последните 4 години".

Анкета: За кого ще гласувате на предсрочните избори?

КРЪСТОСАН ОГЪН: Георгиева срещу Станишев