От днес със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев се позволява провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения, в т.ч мероприятия на изложбената индустрия. Изискването е за заетост на местата до 30 на сто от общия им капацитет и при спазване на въведените противоепидемични мерки.

Заповедта стана факт след срещата на премиера Борисов с представители на Българското конгресно бюро по-рано днес. В нея са участвали също министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб.

По време на разговора от Българското конгресно бюро са запознали премиера и здравния министър с проблемите на сектора, който е напълно блокиран и на практика не функционира от самото начало на пандемията с коронавируса.

"През последната седмица нивото на заболеваемост непрекъснато намалява. От данните, с които разполагат здравните власти, може да предприемем поредната стъпка за разхлабване на мерките и да се разрешат пореден тип мероприятия", е казал Борисов, цитиран в прессъобщение на Министерския съвет.