"Аз мисля, че всички трябва да пазим авторитета на бившия държавен глава, дори когато самият той не знае как да го опази", с тези думи президентът Румен Радев лаконично отказа да коментира атаката на своя предшественик Росен Плевнелиев от по-рано днес.

Той заяви, че Радев е първият български президент популист, който си позволява да атакува институциите, да казва, че няма алтернатива на управлението и дори допуска противоконституционност, като намеква за свой политически проект. Освен това Плевнелиев каза, че настоящият президент е "нула" като международен фактор - не му вярват на Запад, а в същото време Русия му зашлевила звучен шамар, и то два пъти.

Плевнелиев не за първи път критикува наследника си на "Дондуков 2", като най-остър беше по повод позицията му за анексирането на Крим от Русия. Неотдавна не пропусна да отбележи и, че единствен Радев е омаловажил постигнатото от българското европредседателство, "търсейки евтин пиар".

В същото време медийният съветник на Румен Радев - Иво Христов, обвини БНТ, че не отразила как той поздравява волейболните национали след победата им снощи, наричайки я "Борисовата национална телевизия". Той директно заяви, че операторът е имал такива инструкции, с които още веднъж намекна, че държавата медия обслужва премиера.