Служебният премиер Гълъб Донев освободи със своя заповед от длъжността председател на Патентно ведомство Таня Митова, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

На нейно място е назначена проф. Владя Борисова, която бе шефка на ведомството до началото на юни т.г., когато бе уволнена от министър-председателя Кирил Петков.

Преди това проф. Борисова бе директор на Института по интелектуална собственост и технологичен трансфер към УНСС. Тя е икономист и юрист по образование. Има 20 годишен опит в областта на интелектуалната собственост, технологичния трансфер и авторските права. Експерт е към Световната организация за интелектуална собственост (СОИС) и вице- президент към работните органи на организацията.

Има дългосрочни специализации по интелектуална собственост в Queen Mary Intellectual Property Research Institute of London и в Université de Lille - I France. Представител по индустриална собственост. Била е ръководител катедра "Интелектуална собственост и творчески индустрии" и директор на "Институт по интелектуална собственост и технологичен трансфер" на УНСС.