Това написа в профила си във фейсбук бившият депутатът от БСП Георги Кадиев.

"Вдигнаха страхотна топка на ГЕРБ, които сега правят политика за сметка на БСП, разбира се. Предлагат БСП да се самоубие и заложи 7 % от БВП дефицит, 3.4 млрд. лева нов дълг и още нови 103 млн. лева за здравната каса.

Не са виновни, и аз да бях на тяхно място, щях да го правя. Нищо, че и те оставиха здравната каса с 200 млн. лева дефицит, ама кой помни", коментира Кадиев.

"Да се върнем на правителството. Да предложиш намаление на приходите с 500 млн. лева и да набуташ това намаление в графа "ДДС" за по-лесно, без да направиш никакво усилие да го обясниш или най-вече да го предотвратиш е неразбираемо.

НАП се кълне, че ще си изпълни плана по ДДС, митниците ще са максимум 300 милиона лева назад. Откъде това число 500 млн. лева?

Да не направиш трансфер от Публичната инвестиционна програма /ПИП/, където е ясно, че от 500 млн. лева поне 200 млн. лева ще останат неусвоени, също не го разбирам.

Това някаква специална грижа за служебното правителство ли е? "Да започне на чисто"? Или грижа за ГЕРБ? Или сделка? С нашите камъни по нашата глава", пише Георги Кадиев.