С кворум от 121 народни представители - задължителният необходим минимум, започна днешното пленарното заседание. Така и днес, макар и на косъм, управляващите, които затегнаха дисциплината, успяха да преодолеят бойкота на депутатите от БСП.

Редовният петъчен парламентарен контрол обаче отпада - заради липса на въпроси. Заради отсъствието на социалистите от залата, всички устни въпроси, зададени от тях, са трансформирани в писмени, обяви в началото на заседанието председателят Цвета Караянчева. Днес например вътрешният министър трябваше да даде повече информация по разследването на схемите за източване на ТЕЛК.

В крайна сметка Народното събрание само ратифицира споразумение между Министерството на образованието и науката и Европейската организация за ядрени изследвания. Този акт ще осигури пълноценно участие на български учени в изследвания и технологични разработки, които се извършват в лабораторията ЦЕРН.

За 11.00 часа пред парламента е обявен протест с искания за "честни избори, за спиране на грабежа от политици и олигарси и за повишаване на заплатите и пенсиите".