Подаде оставка най-високопоставеният дипломат, отговарящ за Европа в Държавния департамент на САЩ, след само 16 месеца на своя пост, предаде Асошиейтед прес, цитирайки съобщение в Туитър на пресслужбата на ведомството. 

В него се казва, че Уес Мичъл ще напусне поста си на помощник-държавен секретар по въпросите на Европа и Евразия на 15 февруари. Според заместник-шефа на пресслужбата на Държавния департамент Робърт Паладино, Мичъл се е проявил като "ценен и ефективен лидер" и "добър приятел на нашите съюзници и партньори в Европа". 

Оттеглянето на Мичъл идва във време на сложни отношения между Вашингтон и европейските столици заради разногласия по въпросите на търговията, разходите за отбрана и излизането на САЩ от споразумението с Иран, отбелязва АП и добавя, че това е удар срещу усилията на администрацията на президента Тръмп да запази трансатлантическото единство. 

Мичъл пое този отговорен пост през октомври 2017 г. при бившия държавен секретар Рекс Тилърсън, след като 12 г. преди това бе работил за мозъчен тръст по централноевропейските въпроси. 

По-късно днес Ройтерс разпространи и писмото с оставката на Мичъл, датирано от 4 януари, в което той казва, че е приключил онова, което е било целта му на този пост, и иска да прекарва повече време със семейството си.