"Не ни притеснява свалянето на имунитета нито на Елена Йончева, нито на Георги Михайлов. Притесняват ни липсата на отговорите. Смятам, че това не е истинско обвинение за пране на пари, а отговор срещу труда на Елена. Не обвинявам никого, защитавам я" - заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БНТ по повод искането на прокуратурата за сваляне на имунитета на двамата депутати от партията.

Сотир Цацаров поиска защитата на общо 6 народни представители от няколко партии, сред които и на Йончева. Тя обяви, че доброволно се отказва от имунитета си.

Прокурорите обвиняват Йончева за извършени финансови операции с парични средства, присвоени от "КТБ" АД (в несъстоятелност), които са прикривани чрез офшорна компания - "Далий Трейдинг Лимитид". Според тях Йончева е знаела, че парите са от КТБ и са придобити по престъпен начин.

"Как си представяте купуването на апарат и фотокамера за снимане на филм за Сирия да се смята за пране на пари? Няколко часа преди да обявят искането на имунитета й, Елена Йончева дойде при мен и ми каза, че има, така да го кажем "бомба", каза още Нинова.

Йончева й показала документ, който уличавал хора от правителството на Бойко Борисов в корупция в строителството. Очаквало се до дни депутатката да го покаже. 

"Насърчавам я да продължи. Това е нейно разследване за корупция в строителството, ще го обяви до дни, не е морално аз да го правя", обяви Нинова.

В същото време оставките на депутатите Елена Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски поиска Камарата на строителите. Поводът е искането на социалистите за независима техническа експертиза на магистралите "Тракия", "Хемус", "Струма" и "Марица", пътя Русе-Видин и Околовръстния път на София. 

Нинова отказа да каже, дали това искане има връзка с бомбата, която готви Елена Йончева.