Няма нито един факт, който да сочи, че от мен са били извършвани незаконни действия. Нито един факт за извършени престъпления. Това пише в позиция на народния представител Елена Йончева, разпространена от пресцентъра на БСП.

По думите й прокуратурата е образувала дело срещу нея по сигнал на Делян Добрев, Тома Биков и Антон Тодоров. Надявам се делото, възможно най-бързо, да влезе в съда. Това е мястото, където истината ще стане ясна, заявява тя.

"Запозната съм с методите на репресии на ГЕРБ. Това е класическа схема", пише Йончева. Твърденията за "вероятно пране на пари" идват само два дни, след като аз и мои колеги настояхме за независима техническа експертиза на качеството на строителството на българските магистрали - вземане на вертикални ядки и анализ в лицензирани европейски лаборатории, посочва тя.

Работата ми като журналист винаги е била публична, видима. Договорът, за който депутати от ГЕРБ са поискали от прокуратурата да насочи своето внимание, е за закупуване на телевизионна техника (камери, сателитни телефони, техника за директни включвания, монтажна апаратура). Тази техника е налична, както и цялата документация, пише още Йончева.

В началото на днешното пленарно заседание председателят на парламента Цвета Караянчева съобщи, че депутатите Борис Кърчев от ГЕРБ и Елена Йончева от БСП са се отказали писмено от имунитетите си.

Вчера главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитетите на общо шестима народни представители: Борис Кърчев от ГЕРБ, Елена Йончева и проф. Георги Михайлов от БСП, Веселин Марешки, Кръстина Таскова и Пламен Христов от "Воля".