Важно е защо БСП е излязла от парламента, защото много неверни неща се твърдят и се внушава, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред "Панорама" по БНТ в коментар за напускането на партията от парламента. 

"Когато се гласува Изборния кодекс управляващото мнозинство грубо наруши законите на България. Не в диалог с партиите, а в див пазарлък в 12 ч през нощта решенията се вземаха по стаите на парламентарните групи. Ние получихме оферти от всички партии да участваме в това, но отказахме.", заяви лидерът на социалистите.

Корнелия Нинова коментира и дали има конфликт с председателя на ПЕС Сергей Станишев."Да, ние сме против Истанбулската конвенция и няма да отстъпим от това, каквото и решение да вземе ПЕС и г-н Станишев".

Лидерът на БСП коментира темата дали левицата ще влезе в коалиция с ДПС. "Търсим обединение с граждански структури, извънпарламентарни партии, днес проведохме първата среша с движение ДНЕС. Търсим обединение около основни надпартийни принципи - честни избори, всеки българин да може да гласува свободно, а ние политиците да гарантираме, че гласът им няма да бъде взет със страх. Диагнозата на ДПС е вярна, но лечението, което колегите предлагат, за нас е грешно", заяви Нинова.

Предсрочните избори не са цел, а средство за постигане на цел - да промениш системите, да промениш за по-добро живота. Ние сме казали преди 4-5 месеца - да, искаме предсрочни избори и това не се е променило, категорична е Корнелия Нинова.

ГЕРБ и БСП с взаимни обвинения за депутатските заплати