Ситуацията в БСП не е спокойна, очевидно ръководството и Корнелия Нинова се опитват на всяка цена да продължат да водят партията и след тази кампания за избор на лидер, бягат и от финансовите отчети, заяви по bTV Михаил Миков - бивш лидер на левицата.

По думите му, това което е излязло официално от Сметната палата, е 6 млн. лева дефицит.

"По-големият въпрос е при този дефицит през 2019 г. и спряна субсидия през 2020 г., как функционира въобще партията и как е финансово осигурена. Маса офиси в страната са затворени, хората, които трябва да осъществяват някаква политическа дейност, нямат никакъв ресурс за това", каза още Миков.

Според него в политиката има и по-важни неща. "Тази битка за председателското място не се превръща в състезание на идеи. БСП през последните години изгуби левия си образ, това е големият проблем, тя е трудно различима", посочи Миков.

Когато няма лявата алтернатива в обществото, доверието няма да отиде като скачен съд към БСП, отбеляза той.

Михаил Миков прогнозира, че ще има фрагментиран парламент след изборите, по думите му ще се появяват нови "спасители".

"Липсата на политическо мнозинство ще води до постоянни скандали, каквито се случват и днес", посочи той.

Според него от страна на Корнелия Нинова има голям натиск да остане на лидерския пост, но това е изгубено политическо време.

"БСП не можа да очертае образа си на лявата политическа партия на България", заяви Михаил Миков.

Плажът на "Росенец" е публична държавна собственост и не може да бъде охраняван по този начин, коментира Миков случаят с Христо Иванов, когато той бе изблъскан във водата при опит да слезе на плажната ивица.