53% са гласували за Корнелия Нинова, което значи, че тя не успя да консолидира партията. Това заяви в сутрешния блок на БНТ депутатът от "БСП за България" Красимир Янков и обясни, че това е процентът от реално гласувалите членове на партията, а не от всички, имащи право на глас социалисти.

"Преди 4 години Корнелия Нинова беше пак избрана с 53%. БСП е дисциплинирана партия, аз очаквах, че при едни нормални избори, които са гарантирано честни, не са опорочени, да участват всички членове на партията, за които има списъци. Но голяма част от членовете на партията отказаха да участват в този избор", категоричен бе Янков.

По думите му тежкото разделяне между членовете на БСП е между личностите.

"Ние с Валери Жаблянов призовахме тези, които са готови да ни подкрепят, да не участват в избора, защото се оказа, че няма да бъде отчетен по начина, по който се прави", каза депутатът.

Според него на изборите за лидер на БСП има много сигнали и жалби и начинът, по който е протекла кампанията и ясно са показали "какво се цели".

"Затова и се оттеглихме от кампанията с Валери Жаблянов и Георги Тодоров. Останаха да се борят за гласовете на членовете на партията председател и заместник-председател - Корнелия Нинова и Кирил Добрев. Те си остават екип, ето, и в момента Корнелия Нинова е председател, а заместникът й се казва Кирил Добрев - продължава, и междувременно през цялата кампания по този начин се подхождаше", продължи Янков.

Той каза още, че очаква реваншизъм.

"Преди месец още алармирахме, че изборът ще е опорочен. Ако Корнелия Нинова беше толкова сигурна в подкрепата, тя щеше да приеме да не се оказва натиск с тези кашони по вратите и да не се позволи по никакъв начин този избор да има съмнение за него", добави Янков.