Депутатите от БСП ще влязат в пленарна зала единствено и само за машинно гласуване - оттам-нататък не можем и не искаме да правим кворум на едно изчерпано управление. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването "Лице в лице" пред bTV.

"Преди четири години за пръв път заявихме, че има паралелна държава, мафия и че нашата цел е да променим модела на управление. Тогава бяхме самотни. Разликата сега е, че хиляди хора на площада искат същото", обясни Нинова.

Тя уточни: "Ще влезем и ще се регистрираме за кворум единствено и само за машинно гласуване". Нинова добави, че законодателството, което се приема, "е абсолютно лобистко".

Тя посочи, че БСП не се интересува от проекта за Конституция. "Тази, която предлага Борисов няма никакво значение освен едно - че се опитва да печели време, за да се окопае във властта", каза още Нинова.

Лидерът на БСП коментира и сигнала, свързан с къщата в Барселона, за който евродепутатът Елена Йончева твърди, че Нинова не е искала да подпише. По думите й, не е подписан, защото самата Йончева не е искала да въвлича партията в международно разследване.

Тя обясни, че има свои източници и това е нейно журналистическо разследване, добави Нинова. Председателят на БСП коментира и изборите, на които беше подкрепена от над 80 на 100 от партийните членове, като ги нарече доказателство за това, че левицата не е разединена.