50 лв. за пенионерите е подигравка с труда им. Истинското решение на въпроса с ниските доходи на възрастните хора е преизчисляване на всички пенсии с нов коефициент на средноосигурителния доход. Това коментира лидерът на социалистите Корнелия Нинова по повод поредното увеличение на пенсиите с 50 лева. 

По-рано премиерът Борисов обяви във фейсбук, че всички български пенсионери ще получат добавка от 50 лева към пенсиите си за септември. Правителството отпуска над 106 мил. лева, предназначени за 2,1 милиона пенсионери. За втори пореден месец пенсионерите получават добавката. Правителството предвижда да отдели същата допълнителна сума и за октомври. 

"Сега управляващите ще кажат, че няма пари. Има", категорична е Нинова.

"БСП се погрижи за това преди години, когато създадохме Сребърния фонд. В него трябва да има над 2 милиарда лева. Той беше създаден с една цел - средствата да се използват за увеличение на пенсиите. Питам управляващите - къде са парите от сребърния фонд?

И тях ли похарчихте?

Ако не сте, защо не се използват за преизчисляване на пенсиите и гарантиране по-добри старини на пенсионерите.", пита Нинова.