Той коментира решение на служебното правителство да подкрепи засилване на военното присъствие на НАТО в Черно море, предаде  „Фокус“.

„Много е деликатна темата, да не тревожим хората. Всички си спомняте времето, когато отстояхме позицията да няма флотилия в Черно море“, посочи той. „Сега вече сме включени, имахме air policing, вече има флотилия, чужди кораби, всичко това е решено преди няколко дни“, обясни Бойко Борисов.

„Сега сме поставени в много деликатна ситуация и вече сме цел, участници сме във всичко това“, допълни той.

Бойко Борисов припомни, че позицията му по въпроса е била за предно разполагане на кораби в Черно море и за учения.

„Моята мечта беше да има платноходки, лодки, тръба за газ“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Вчера от ГЕРБ и БЗНС попитаха, какви ангажименти е поел преди дни в Брюксел на срещата на министрите на НАТО във връзка с изявленията на генералния секретар на Алианса Йенс Столтенберг за постигнато съгласие за засилено присъствие в Черно море. По неофициални информации се говорело за британски кораби, които щели да пристигнат в акваторията на морето.

Двете партии припомниха, че БСП и президентът Румен Радев са били против присъствието на бойни кораби на НАТО в Черно море.

По думите на Борисов, той 3 дни чете информация за охраната на първата дама, а не за важните решения за обществото, защото охраната на президента и първата дама е нещо нормално.

„Преди 3 дни това, което направиха, искам да коментирате, не ги атакувам, не плаша никого“, обърна се Борисов към журналистите.

„Чакали са ме да падна, за да стане това решение и това да се коментира“, заяви лидерът на ГЕРБ.

На журналистически въпрос относно номинацията за български еврокомисар Бойко Борисов посочи, че неговото правителство не е номинирало такъв, защото е смятал, че когато президентът Румен Радев встъпи в длъжност трябва да си назначи шефа на отбраната и комисар.

„Това е тяхно право, ако се колебаят и нямат подходящ човек, това е друга тема“, каза още Бойко Борисов.