Служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров е наредил нефрологът от "Александровска" болница проф. Борис Богов да бъде върнат обратно на работа, след като директора на лечебното заведение Атанас Атанасов го е уволнил. Това потвърждава самият Богов пред "24 часа".

Директорът лично се обадил на своя предшественик и оправдал първоначалното си решение с това, че бил афектиран от пореден доклад на новия шеф на клиниката по нефрология проф. Емил Паскалев, който се оплаквал от дисциплината на Богов.

Уволнението на професора продължи около 3 часа.

Към момента Борис Богов е шеф на катедрата по нефрология на МУ-София, където е на 8-часов работен ден и е с втори трудов договор на 4 часа в "Александровска".

Още в първите дни на поста Стойчо Кацаров изпрати проверяващи в "Александровска" болница, където проф. Богов беше директор. Прокуратурата не откри престъпления в болницата под ръководството на проф. Богов и върна на здравното министерство доклада на "Вътрешния одит" с отказ да образува досъдебно производство за престъпление от общ характер, както и за безстопанственост или нанесени вреди от страна на ръководството на болницата.

От държавното обвинение бяха категорични, че и заключенията на АДФИ по никакъв начин не потвърждават, че ръководството на болницата е нарушило собствените си правила.