Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева отвърна на поредните критики на президента Румен Радев към управляващите.

"Не можем да мислим само в перспективата на полагане на тръби и на асфалт - инфраструктурата е важна, но ако искаме икономика на бъдещето, трябва да вложим в научна и образователна свързаност", заяви държавният глава от Естония във връзка с инициативата за регионално сътрудничество "Три морета".

По-късно Караянчева му отвърна задочно пред журналисти в Кърджали:

"Президентът отдавна вече не е обединител. Отдавна не е човекът, който наистина мисли за бъдещето на България, защото не можеш да хвалиш България в чужбина, а тук да говориш точно обратното. Асфалт трябва навсякъде, но трябват и много други неща, които прави правителството и дори в тази трудна COVID криза намира възможности и средства да помага на гражданите без да прави излишни демонстрации, политики. Ако иска да помогне президентът, нека да помогне. Нека да критикува конкретно и ясно, с ясни аргументи, за да може ако има какво да ни каже, да го каже ясно и точно".

Председателката на парламента беше очаквана в родния си град от протестиращи с плакати с надписи "Оставка". Тя обаче мина през друг маршрут и реално се размина с тях, съобщи БНТ.

Снимка: БТА

Цвета Караянчева дойде в Кърждали заедно с министъра на младежта и спорта Красен Кралев, с когото направиха първа копка на многофункционална спортна зала. Проектът за новото съоръжение е на стойност 4 милиона лева, като 3 600 000 са отпуснати от Министерския съвет,  400 000 - от бюджета на спортното министерство.

Караянчева каза, че новата многофункционална спортна зала е една сбъдната нейна мечта.

"Инвестицията в спорт е инвестиция в здраве. Новото съоръжение е още едно доказателство, че премиерът не разделя общините на мои и твои", коментира тя, цитирана от БТА.

Снимка: БТА

Кралев пък отбеляза, че "новата многофункционална спортна зала ще позволи на кърджалийци да упражняват всички спортни състезания на закрито, включително и международни такива - в това число футзал, волейбол, баскетбол, художествена гимнастика, борба, бадминтон и всички други спортове на закрито".

"Вярвам, че това ще бъде едно много добро съоръжение, което да подпомогне спорта в град Кърджали", добави министърът.

В церемонията участваха и кметът на Кърджали Хасан Азис, областният управител Никола Чанев, народните представители Адлен Шефкет и Ерол Мехмед, председателят на Общинския съвет Юсеин Ахмед.