Предлагала ли е г-жа Нинова 30 млн.лв. на Михаил Миков, за да се откаже от лидерското място в БСП. Този въпрос отправи Тома Биков от ГЕРБ на извънреден брифинг.

От управляващата партия очаквали бърз отговор, по възможност с да или не, от лидера на социалистите. Биков подчерта, че имали "доста сериозни източници на информация в тази посока". Ако Нинова замълчи, ГЕРБ щели да приемат това за "да". От партията питат и откъде са щели да дойдат парите и какви ангажименти са поети.

Биков добави, че ако Нинова е депутат от ГЕРБ, досега 100 пъти да е подала оставка.

Според него има Отечествен фронт срещу управляващото мнозинство, който е разнороден. Той коментира атаките срещу министри и заместник-министри, и темата на предстоящия КСНС при президента. Депутатът каза, че управляващите няма да допуснат хаос какъвто искат Нинова и "нейните приятели". Голямата цел, според Тома Биков, е търговия с политически позиции в полза на полукриминални и криминални елементи.

За председателя на ВКС Лозан Панов, Биков каза, че той би трябвало да спазва европейските етични стандарти.

Спас Гърневски посочи, че председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев днес е постъпил достойно, оттегляйки се в отпуск. Депутатът отново повдигна въпроса за участието на Корнелия Нинова в раздържавяването на "Техноимпекс" и сделката за Пловдивския панаир.