За една седмица можем да изгледаме избирателния закон в частта за парламентарните избори, каза пред журналисти Борисов.
И се зачуди от какво БСП и ДПС са се изморили толкова.

Вчера той заяви, че депутатите от ГЕРБ ще участват в гласуването на точката за лятната ваканция на парламента и ще бъдат против отпуска през месец август.

По план депутатите трябваше днес да намалят лятната си ваканция, за да могат да гласуват окончателно актуализацията на бюджета за 2013 г. По правилника на парламента трябва да са във ваканция целия август.

Управляващите обмислят на 1 и 2 август да работят; в трите седмици от 5 до 25 август да няма пленарни заседания, а депутатите да се върнат в комисии от 26 август.

От БСП и ДПС първо отложиха точката за ваканцията за края на работния ден, с обяснението, че първо трябва да гласуват важни за хората закони.

„На сайта на парламента обявиха, че днес втора точка ще гласуваме отпуската, но я смениха. Те искат да почиват, ние искаме да се гледа Избирателният кодекс, според тях сегашният не струвал - добре, през август да направим нов. Виждате ги, че са се нагласили да почиват", коментира Борисов.

Той допълни, че дори след почивката да не влезе за разглеждане на точката за ваканцията, ГЕРБ няма да напуснат парламента.

След почивката, за да накара мнозинството да гласува за ваканцията, ГЕРБ първо предложи поименна проверка на кворума, след което демонстративно обидени депутатите й напуснаха пленарна зала, но после се върнаха

В крайна сметка обаче мнозинството отказа да удължи работното време до изчерпване на целия дневен ред, включително гласуването за ваканцията.

Борисов: Ето как работим в петък следобед

Ден на майстора за БСП, ДПС и „Атака” - в 14.00 часа се разпръснаха, коментира Борисов след края на пленарното заседание.

Ние сме тук. Нито Станишев, нито Местан, нито Волен Сидеров са тук. Сутринта г-н Бисеров излъга, че ние сме дошли, за да гласуваме за отпуска. Точно обратното – искаме да работим. Едните за кебапчета и бира на Бузлуджа, другите пленуват някъде, магистрала им направихме до морето, ще хванат следобедното слънце. Какво нещо е лицемерието, манипулацията”, заяви Борисов.

Той се обърна към Мая Манолова, която единствена бе останала в залата заедно с депутатите от ГЕРБ, и я попита защо не работят. 

"И сряда беше работно време, ама не работихме. Аз съм работил 15 години, когато вие се подпирахте по столовете. Явно Класната вчера е била много разстроена, че не я повозиха на таксито", коментира Борисов.

В коментар дали мнозинството не удължи работното си време заради притеснение да не се случи пак обсада на парламента, той отговори:

Каквото ще да става. Ние просто искаме да работят, като настояват за това".